top of page

Het spoor van de beesten of Biber's Sonata 

 

Basisschool

 

Biber, zo heet de componist die het stuk 320 jaar geleden schreef. Het is een muziekstuk waarin je de dierengeluiden hoort, maar ook hoort hoe de dieren zijn, denk maar aan een 'valse' kat. Ensemble Archipel speelt dit stuk tijdens een voorstelling waarin je meemaakt hoe Tim, een jongen, in de dierenwereld terecht komt,in het land van Barok. Midden in het stuk is er plotseling een schietpartij. Grote paniek breekt uit. De jongen bedenkt een plan, dat alleen de dieren met hun speciale krachten kunnen uitvoeren.


Het stuk wordt gespeeld op viool, luit, clavecimbel en cello. Tijdens de voorstelling, maak je kennis met deze instrumenten en met de spelers. 

Daarna kun je ermee aan de slag. In het lesmateriaal wordt duidelijk hoe dat kan. Je leert hoe de mensen 320 jaar geleden de wereld en de dieren zagen en hoe je dit hoort en ziet in muziek en andere kunst. Trouwens, over de hele wereld zijn mensen met dieren in de weer, van de oudste grotschildering, tot in de reclame van nu.

Met jouw lievelingsdier ga je ook aan de slag. Wat dat dier voor je betekent werk je uit in bijvoorbeeld een tekening of een gedicht of dans. Daar maken we, samen met de musici, een nieuwe voorstelling van. Nodig al je vrienden en familie uit, en wie weet sta jij wel op het toneel.


Voor dit project is een prentenboek met een cd opname gemaakt dat in de klas gebruikt zal worden. Dit boek is los van het lesmateriaal in de boekhandel en via deze website beschikbaar. U kunt bij ons het boek bestellen via het contact formulier.

 

Neem een kijkje in de klas, via de website van de onderstaande scholen:

 

Basisschool Essesteijn Voorburg

 

SBO De vliethorst Leidschendam

 

Obs De Parachute Voorburg

 

Samenwerkingsschool Emmaüs Leidschendam

Boek + c.d. : bestellen 

Tinka Regter: viool

Elly van Munster: luit

Anneke Huitink: blokfluit en verteller

De kat, Biber - Ensemble Archipel
00:00 / 00:00

CD opname:

Caroline Wagner: viool

Elly van munster: luit

Armen van der Linden: cello

bottom of page